Användare och rättighetsnivåer

t-shirt_01

I WordPress finns fem rättighetsnivåer:

Administratör (administrator)
Administratören är herren på täppan. Eftersom du har skapat webbplatsen är ditt eget konto av administratörstyp. Det innebär att du kan ändra alla inställningar och styra över allt innehåll. Du kan lägga upp nya användare och tilldela dem rättigheter – även administratörsrättigheter om du skulle vilja.
Redaktör (editor) En redaktör är näst administratören den med mest befogenheter. Redaktören kan skapa och redigera innehåll precis som administratören. Sett till innehållet har redaktören fulla befogenheter, men denne kommer inte åt globala inställningar eller sådant som rör webbplatsens utseende.
Författare (author)
En författare kan publicera material på webbplatsen (inlägg), dock bara sådant som denne själv har skapat. En författare kan med andra ord inte redigera eller publicera andras inlägg. Det är vanligt att bloggar med flera skribenter låter skribenterna vara användare av typen författare.
Medarbetare (contributor)
En medarbetare kan skriva nya inlägg och sidor, men inte publicera dem, och kan därmed inte göra någonting som syns för webbplatsens besökare. Ett inlägg som skapats av en medarbetare måste publiceras av en användare med högre befogenhet.
Prenumerant (subscriber)
Som namnet antyder är prenumeranten egentligen bara en mottagare av infomation. Om man ändrar inställningarna i WordPress så kan vilken besökare som helst registrera sig på din webbplats och blir då automatiskt prenumerant. Utöver att lämna gästkommentarer kan en prenumerant inte göra annat än läsa informationen på din webbplats.

 

Källa: Denna information är hämtad från webbplatsen IIS, för att läsa mer

 Skapa en webbplats med WordPress

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *