Kategorier vs Taggar

Vad det är för skillnad på kategorier och taggar.

Både kategorier och taggar är till för att skapa struktur och tillhörighet för  ditt innehåll. Du kan också skapa menyobjekt som leder till att visa en speciell kategori eller tagg. Kategorier kan till skillnad från etiketter sättas i hierarki. Taggar har ingenting koppling till någon kategorier och taggar har i sig ingen hierarki. Taggar är de sökord som du kan tilldela dina inlägg. Exempel: Om du listar alla taggar med taggen blå, då vissas alla inlägg med den taggningen oavsett kategoritillhörighet.

Kategorier

  • Huvud verktyg för att organisera innehåll
  • breda ämnen

Exempel:
Jacka, byxor eller skjorta.

Taggar

  • Associativt organiseringsverktyg
  •  Relations ämnen

Exempel:
Varumärke, material eller färg.

t-shirt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *