Skapa egna linjestilar

I InDesign kan man skapa egna linjestilar. Det finns tre typer.

  • Rand
  • Prickad
  • Streckad

Skapa en ny linjestil

linje11 Gå till fönstret linje och i menyn uppe till höger välj: Linjeformat
linje22 I fönstret Linjeformat klicka på Nytt.

linje43 I detta exempel ska jag göra en trippel pricklinje. Välj Typ: Prickad. Klicka sedan på det vita fältet under linjalen för att lägga till prickar, sedan kan du dra pricken till önskad plats. Du kan i fönstrets nederkant se hur linjen kommer att se ut. Klicka på OK när du är nöjd.

linje54 Då är et klart. Rita en linje och välj i fönstret
Linje > Typ: Där kommer du hitta din nyskapade linje.
Det finns dolda funktioner i InDesign, detta kallas för påskägg och dessa funktioner finns i det flesta program skapade av uttråkade/uppfinnelserika programmerare. För att skapa en ny linje går detta till som i stegen ovan men du måste välja rätt typ och skriva rätt namn. Namnet måste stavas exakt och du måste välja rätt typ, kolla in bilden under.

InDesigns dolda linjestilar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *